palvelumme

Logistiikan palvelut, kuten työturvallisuuden kehittäminen, ulkomaankaupan konsultointi ja koulutukset (Brexit ja Incoterms 2020 ym.), henkilöstön AT ja EAT-koulutukset ovat osana palveluvalikoimaamme. Alla näet näistä teemoista tarkempaa kuvausta.

Työturvallisuus

Työturvallisuuden kehittäminen osana logistiikan palveluita

Käytämme hyväksi triangulaatiota, kun kyseessä on työturvallisuuden kehittäminen projekteissamme. Olemme tehneet useita monen koko luokan projekteja uuteen Logimove Live -palveluumme. 

Tapaturmat ovat relevantti kehityskohde useimmille yrityksille. Työtapaturmavakuutuskeskus julkaisee kahdesti vuodessa lukuja tapahtuneista tapaturmista. Vuonna 2017 palkansaajille tapahtui n. 130 000 tapaturmaa, joista n. 100 000 oli työpaikkatapaturmia ja n. 25 000 asunnon ja työpaikan välillä sattuneita töihin liittyviä tapaturmia. Työpaikkatapaturmien määrä nousi n. 5% ja työmatkatapaturmat n. 14% aiemmasta vuodesta. Ennakkoarvion mukaan, vaikka työmatkatapaturmat ovat laskeneet, työpaikkatapaturmien määrä on edelleen kasvussa. Jokainen työtapaturma maksaa yritykselle, joten työturvallisuuden kehittäminen onkin tärkeää työpaikoilla.

Monet suuret yritykset ovat havainneet työturvallisuuden kehittämisen ulkoisten urakoitsijoiden avulla olevan kustannustehokkain vaihtoehto tapaturmien estämiseen. 

työturvallisuuden kehitys

KOULUTUKSET

Työturvallisuuden kehittämisen lisäksi kehitämme henkilöstöäsi

Incoterms 2020 on ICC:n perustama toimituslausekekokoelma, joka sisältää kaikki toimituslausekkeet. Incoterms 2020 on astunut voimaan vuoden alussa ja sitä edelsi Incoterms 2010.

Kyseiset toimitustapalausekkeet määrittelevät miten velvollisuudet jakautuvat ostajan ja myyjän kanssa. Kauppasopimuksen tehtyä osapuolet sopivat tavaran kuljettamisen logistiikasta. 

Myös rahdin vakuuttaminen on tärkeää, kun ulkomaan vienti- tai tuontikohteet muuttuvat poliittisella kentällä. Miten esimerkiksi kauppasaarto voi vaikuttaa eri toimitusehtojen kohdalla? Entä rikollinen toiminta? 

Annamme tietoa kaikista näistä asioista ulkomaankaupan koulutuksissa eritasoiselle henkilöstölle assistenttitasosta asiantuntijatasoon asti. Kouluttajamme pystyy antamaan kaikille ryhmille lisäosaamista koulutusten kautta. Näistä koulutuksista hyötyvät huolinnan, viennin ja tuonnin osaajien lisäksi erityisesti myynnin henkilöstö. Viennin parissa toimiva henkilöstö on useasti maininnut myynnin puolen kehityksen olevan tarpeellista myös liittyen vientiin.

Klikkaa tästä nähdäksesi tulevat koulutukset ja ilmoittautuaksesi osallistujaksi!

Hyllyjen turvallisuus ja liikkuva kalusto

Teemme SFS-EN 15635-standardin mukaisia hyllyturvallisuus arviointeja. Asiantuntijamme ovat olleet mukana luomassa kyseisiä standardeja. Hyllyt voivat olla ulkopuolisen urakoitsijan rakentamia uusia rakennelmia tai jo vanhempia rakenteita. Ulkopuolisen silmillä saat puolueettoman näkökulman turvallisuuteen ja vältyt hyllyjen hajoamiselta ja tuotteiden tuhoutumiselta.

Ulkomaankauppa ja konsultointi

Olemme paneutuneet esimerkiksi erään Päijät-Hämeen sahateollisuusyritykseen (ja moniin muihin), jossa kävimme läpi ulkomaankaupan prosessit, katsoimme pullonkaulat ja teimme asioista saumattomampia. Kyseiset toimet säästävät pitkällä aikavälillä aikaa ja leikkaavat kustannuksia. Avoimissa koulutuksissa vastaamme moniin kysymyksiisi, mutta mikäli kyseessä on suurempia ongelmia suosittelemme ottamaan ulkomaankaupan koulutuksen ja mahdollisesti konsultointia kulukatolla.

Voimme tulla vastaavalla tavalla tarjoamaan kokonaisvaltaisia ratkaisuja ulkomaankauppaan tai antamaan konsultointiapua spesifeissä tilanteissa.

OPASTEKYLTIT

Mikäli kaipaatte opastekylttejä, tehdasaluekarttoja tms., voimme olla apunasi. Apunamme toimii kaksi graafista suunnittelijaa ja voimme tehdä käännöstöitäkin eri kielille, mikäli tarpeellista. Logistinen osaaminen voi auttaa graafista suunnittelutyötä logistiikkayksiköiden graafisissa töissä, mikä säästää asiakasyritysten aikaa.

Logistiikan AT & EAT

Järjestämme oppilaitosyhteistyökumppanimme kanssa palvelulogistiikan ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Jos esimerkiksi työskentelet varastoesimiehenä rautakaupassa, voit ohjata työntekijöitäsi meille. Parannamme heidän ammattitaitoa, mikä hyödyttää yritystäsi.

Palvelulogistiikan tutkinto korvaa vanhan varastoalan ammattitutkinto ja toimii nykyaikaisempana versiona vanhasta tutkinnosta. Tutkinnossa opetettavaan sisältöön kuuluvat varaston työvaiheet, tilaus-toimitusketju, varastoprosessi, varastoinnin suunnittelu ja ohjauksen perusteet sekä muut logistiikan palvelut. Tutkinto kestää 20kk ja aiemmalla kokemuksella voit lyhentää kestoaikaa.

Tutkinto…

 • sopii varastossa jo työskenneelle.
 • antaa täysivaltaisen kuvan organisaatiosta ja toimialasta.
 • opettaa ymmärtämään alan säädökset ja määräykset.
 • opettaa sinulle logistiikan palvelut kehittäen sinua ohjaus- tai varastonhallintajärjestelmän osaajaksi
 • opettaa kehittämään organisaation toimintoja paremmiksi

Tutkinnon jälkeen voit esimerkiksi toimia:

 • toimihenkilönä
 • itsenäisenä
 • yrittäjänä varastoalalla
 • logistiikkatyöntekijänä
 • varastonhoitajana
 • työnopastajana
 • varastomyyjänä
 • tiiminvetäjänä (muun muassa teollisuuden, kaupan tai kuljetus- ja huolinta-alan varastoissa)
 Voit hakeutua koulutukseen tämän linkin kautta!